Close Menu
  • Aktualijos
  • Receptai
    • Žiemos atsargos
    • Mėsos patiekalai
    • Daržovių patiekalai
    • Žuvies patiekalai
    • Grybų patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Užkandžiai
  • Sodas ir daržas
    • Tręšimas
    • Genėjimas
    • Lauko gėlės
    • Kambarinės gėlės
    • Vaismedžiai
    • Medžiai
    • Uogos
  • Sveikata
    • Liaudiškos priemonės
    • Pirmoji pagalba
    • Vaistiniai augalai
    • Vaistažolės
    • Vaistai
  • Kelionės
    • Bilietų išpardavimas
    • Pigūs lėktuvų bilietai
    • Pigūs autobusų bilietai
  • Visos naujienos
Jau skaitei?

Kaip sodinti avietes rudenį, kad jos gerai prigytų

2025-09-09

Ką sodinti šalia kriaušės — patarimai gausiam derliui

2025-09-07

Ką išbarstyti darže rudenį – paslaptis gausiam agurkų derliui

2025-09-07
Facebook X (Twitter) Instagram
© 2025 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra 40plius.lt nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.
  • Apie mus
  • Privatumas
  • Slapukai
  • Archyvas
  • Kontaktai
  • Redakcija
Trečiadienis, rugsėjo 10
40plius.lt
  • Pagrindinis
  • Aktualijos
  • Kelionės
  • Sodas ir daržas
  • Sveikata
40plius.lt
Pagrindinis » Visos naujienos » Receptai » Desertas be kepimo „Karvutė“ – tortas su karameliniu kremu
3 min. skaitymo330

Desertas be kepimo „Karvutė“ – tortas su karameliniu kremu

Karolinos ReceptaiKarolinos Receptai2025-09-07 Receptai
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram El. paštas
Tortas be kepimo
Tortas be kepimo. Nuotrauka: smachnenke.com.ua
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest El. paštas

Šis švelnus ir aromatingas tortas be kepimo užburia karamelės skoniu ir atrodo tarsi tikras konditerijos šedevras. Jis gaminamas labai paprastai – iš sausainių ir kremo, tačiau rezultatas tikrai nustebins. Puikiai tiks prie arbatos ar kavos ir taps mėgstamiausiu šeimos desertu.

Jums reikės:

Kremui:

  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 30 g
  • Kukurūzų krakmolas (arba miltai) – 50 g
  • Pienas – 500 ml
  • Sviestas – 120 g
  • Virtas sutirštintas pienas (karamelizuotas) – 1 skardinė (apie 370 g)

Pagrindui:

  • Sausainiai – 250–300 g (apie 40–45 vnt.)

Papuošimui:

  • Sausainių trupiniai
  • Šokoladas – 20 g

Gaminimo eiga

Kremo paruošimas
Kremo paruošimas. Nuotrauka: smachnenke.com.ua

1️⃣ Kremo ruošimas. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite krakmolą ir po truputį supilkite pieną. Masę nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir maišykite, kol ištirps. Galiausiai įmaišykite virtą sutirštintą pieną ir suplakite iki vientisos konsistencijos.

2️⃣ Torto formavimas. Formos dugną išklokite sausainiais, užtepkite kremo sluoksnį. Kartokite, kol sunaudosite visus ingredientus. Viršutinis sluoksnis turi būti kremas.

Deserto karvutė paruošimas
Deserto paruošimas. Nuotrauka: smachnenke.com.ua

3️⃣ Papuošimas. Tortą pabarstykite sausainių trupiniais, apšlakstykite tirpintu šokoladu.

4️⃣ Brandinimas. Laikykite šaldytuve bent 3–4 valandas, dar geriau – per naktį, kad sausainiai gerai suminkštėtų ir prisigertų kremo skonio.

💡 Patarimas: į kremą galite įmaišyti žiupsnelį vanilės ar šaukštą romo sodresniam aromatui.

Dažniausiai užduodami klausimai

1. Ar galima naudoti kitokius sausainius?

Taip, tinka beveik visi trapūs sausainiai be įdaro – klasikiniai „Gaidelis“, „Petit Beurre“ ar net šokoladiniai. Kiekviena rūšis suteiks tortui šiek tiek kitokį skonį.

2. Kiek laiko galima laikyti šį tortą?

Šaldytuve jis išsilaiko apie 3–4 dienas. Geriausia laikyti uždengtą, kad neperimtų šaldytuvo kvapų.

3. Ar galima ruošti be kiaušinių?

Taip, galima. Vietoje jų naudokite daugiau krakmolo (apie 70–80 g). Kremas taip pat sutirštės, tačiau tekstūra bus kiek kitokia – švelnesnė, be papildomo „plaktu kiaušiniu“ suteikiamo skonio.

4. Ar galima dėti mažiau cukraus?

Žinoma. Virtas sutirštintas pienas jau yra pakankamai saldus, tad jei mėgstate ne tokį saldų desertą, cukraus kiekį sumažinkite per pusę arba visai jo nedėkite.

5. Ar šį tortą galima šaldyti?

Taip, bet rekomenduojama šaldyti porcijomis. Iš šaldiklio ištrauktą gabalėlį reikėtų palaikyti šaldytuve 2–3 val., kad atitirpęs kremas neprarastų tekstūros.

6. Kaip tortą padaryti dar įspūdingesnį?

Galite tarp sausainių sluoksnių įdėti karamelizuotų riešutų, bananų griežinėlių ar šokolado drožlių. Tai suteiks įvairesnį skonį ir gražesnį pjūvį.

7. Ar galima daryti individualius porcijinius desertus?

Taip! Naudokite stiklines ar nedideles formeles – sluoksniuokite sausainius ir kremą kaip mini tortukus. Tai puikus pasirinkimas šventėms ar desertų stalui.

Pasidalinkite Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr El. paštas
Karolinos Receptai
  • Facebook

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Ar tai jau skaitei?

Virtinukai su vyšniomis, kaip močiutės – tešla su įdaru neplyšta

Rašyti komentarą Cancel Reply
Recepto reitingas




40plius.lt – portalas, skirtas tiems, kuriems virš 40. Atraskite naujas pažintis, pomėgius ir naudingą informaciją, pritaikytą brandžiai auditorijai.

„Vueling“ naujas išpardavimas: bilietai – nuo €16

2025-09-09

Kaip sodinti avietes rudenį, kad jos gerai prigytų

2025-09-09

Ką sodinti šalia kriaušės — patarimai gausiam derliui

2025-09-07

Ką išbarstyti darže rudenį – paslaptis gausiam agurkų derliui

2025-09-07

© 2025 Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti 40plius.lt skelbiamą informaciją be sutikimo draudžiama.

K. Donelaičio g. 14, Kaunas, Lietuva | +370 699 67706 | buvis.info@gmail.com

  • Apie mus
  • Privatumas
  • Slapukai
  • Archyvas
  • Kontaktai
  • Redakcija

Įveskite paieškos žodį ir paspauskite Enter, kad atlikti paiešką. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.